Φιλοσοφία

Άνθρωποι, τόποι, εικόνες, σκέψεις και συναισθήματα
Ένα φωτογραφικό οδοιπορικό στα Βαλκάνια

Η ομάδα Common Routes ξεκίνησε τη δράση της το 2014 με το Common Routes/ Balkan Project. Η αγάπη για το ταξίδι, η αποτύπωση του μέσα από την προσωπική οπτική και αισθητική του κάθε φωτογράφου αλλά και η βαθύτερη ανάγκη για έκφραση μέσα από μια ερμηνεία του οδοιπορικού αποτελούν το συνδετικό κρίκο και την κοινή φιλοσοφία της ομάδας.

Πρώτος σταθμός του φωτογραφικού μας οδοιπορικού ήταν η Τουρκία. Ένα φωτογραφικό οδοιπορικό 3.500 περίπου οδικών χιλιομέτρων με αφετηρία την Κωνσταντινούπολη και ενδιάμεσους σταθμούς την Άγκυρα, την Καππαδοκία και την ευρύτερη περιοχή του Γκόρεμε, το νότο της χώρας με το Παμούκαλε και τέλος τα παράλια με τελικό προορισμό τη Σμύρνη. Το φωτογραφικό αποτέλεσμα από το πρώτο αυτό οδοιπορικό εκτέθηκε τον Απρίλιο του 2016 στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Επόμενοι σταθμοί του φωτογραφικού οδοιπορικού στα Βαλκάνια ήταν η Σερβία και η Βοσνία Ερζεγοβίνη το 2016, Ρουμανία το 2017, η Αλβανία το 2018 με αντίστοιχες εκθέσεις φωτογραφικού υλικού στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Το επόμενο φωτογραφικό μας οδοιπορικό σε Κόσσοβο και Μαυροβούνιο έχει προγραμματισθεί για τον Οκτώβριο του 2019.

Στην ομάδα συμμετέχουν οι φωτογράφοι: Γιώργος Ασημακόπουλος, Χαρά Έρτσου, Τάσος Κουτσιαύτης, Δημοσθένης Μαραγκός, Μιχάλης Νικολαίδης, Γιώργος Τσακανίκας, Τόλης Χατζηγνατίου